<$BlogRSDURL$>
valqk's reggolB
понеделник, май 31, 2004
 
Отново на линия? :-)
Тъй като не съм логвал от страхотно мног време, реших да пиша нещо.
За това има и още няколко приини де - луг-бг и забележките, че не блогвам :)

И така...
Какво правих през всичкото това време в което не блогвах. Отговорът е - какво ли не! :)
Доста неща се случиха покрай мен и имам записано това онова, но няма да ги ровя сега, като си изровя листите ще ги постна.

Какво стана със семинара тази година ? :)

Беше запланувано да тръгнем към 9 сутринта във събота.
Аз еВстествено не си легнах рано да се наспя(занимавах се с един кюмейл и пих бири),
когато маниакс ми звънна да ми каже да отивам на кулата беше към 9:30 или нещо такова.
Трябваха ми към 15-20 мин за да се оправя - багаж, тоалет и т.н.
През това време на Жоро и Маниакс-а явно им е писнало да чакат на кулата и Васил се обади да каже, че са зад блока в който живея. Приготвих си багажа и тръгнах да ги видя къде са спрели - бяхя точно зад блока.
Тук следва едно уточнение - колата на Жоро е НАИСТИНА ТЯСНА на задните две мместа - спортните модели са същата работа.
Качих се, успях да се набутам в толкова малко разтояние някакси и потеглихме.
Следва диво пътуване като по някое време настигнахме Ники и компания и разбрахме, че Велин хърка на задната седалка :)))))
Направи ми впечатление - не знаех, че при колите има уговорено движение за поздрав - при самолетите е поклащане с крила - при колите било каране на зиг-заг някоко пъти.
Пътуването беше забавно, приказвахме си(по ското Жоро и Васил, защото аз отзад чувах малко), Васко си хареса някакаъв диск с дръм&бейс :), който жоро слушаше и каза, че ще си го запише!!!

След смях, перипетии, псуване на шофьорите по пътя пристигнахме успешно към 12 , 12:20.
Тъкмо навреме да започне семинара, още не се бяха събрали всички, но до 12:30 се посъбраха.

Лекцийте бяха поразместени - не както по списък(почити както всяка година, но така е определено по интересно;).

Пръв започна Антон Зиновиев с лекцията си за "Новият инсталатор на Дебиан".
Беше доста интересна, имаше някои изцепки(извинявам се ама ядро не се прави да работи на друга архитектира толкова лесно, дори аз който не програмирам на C до знам!).
Указва се, че новият инсталатор на дебиан, е замислен страхотно и както самата дистрибуция - много гъвкаво. Е, разбира се има още за дописване - и то много - но щом има нещо направено и се работи по него ще се стигне и до там.

След него, скелета говори за обучението на учениците в МГ, аз малко го пропуснах, но...добра лекция, много не ми се слушаше...ядохме салата...

Последва лекцията на Васил "Основни принципи на системната администрация и проблемите, получаващи се в България поради неспазването им". Лекцията, както се очакваше, беше много добра и бяха изброени множество проблеми и решения за тях. Разбира се, както стигнахме и до това заключение още по пътя към стара загора, по въпроса може да се напише роман :), така че имаше и доста неща още за казване.
Лекцията беше страхотна и може би трябваше да си доведем шефовете да слушат и да разберат защо избирането на карди е трудно при адмните и защо когато един админ си клати краката по цял едн това е добре - това му е работата все пак!
Страхотно добра леция! Чакам с нетърпение да излезе и документа към нея.

След това Валери Дачев обясни как е изградена мрежата в студ.град (по точно за 4х-5х блокове) и се получи интересна дискусия :), то не беше съвсем лекция.

В 7 без 10 започнахме да се изнасяме тъй като залата беше заета след това.
Решихме да ходим на хотел, баси, всички фенове от миналата година, когато спахме по пейките, не бяха навити да го правим това и тази година, може би заради LPI теста, знам ли.
Както и да е, отидохме в хотел "Железница" и се записахме, аз бях в една стая с Ники.
Полегнах малко, поосвежих се и в 8 без 20 се събрахме в фоайето на хотела.
Тръгнахме към езерото в стара загора(където се провежда всяка година биренето след лекциите).
Имаше страхотно много хора, както и имаше концерт - към 50-100 жаби изнасяха концерт от езерото, имаше и сватба, която се вихреше вътре в заведението.
Седнахме и почнахме да пием бири. Приказвахме, обсъждахме интересни неща, погледахме сватбарките и си заплюхме няколко. Жоро през цялото време обикаляше и се опитваше да фелйми :)))) ама в нашата част на масата май никои не му се върза. :)))))))
Маниакс си тръгна! :( Пи бира!!! :))))

След бирите там, решихме да ходим на друго място и един пич от стара загора, орбителец, каза, че първо ще ходим в едно заведение където има абсент и след като дойдела някаква компания за рожден ден в някакъв клуб сме щели да се преместим там, тъй като изискването беша да има жени, музика и пиене.
Отидохме в "Captain Jack" и с Жоро започнахме да мятаме шотове.... лелеее... леле....само това мога да кажа....
Дискусиите продължиха на групички тъй като нямаше къде да се съберем всички, аз висях на бара и нещо си приказвахме с жоро, ходих да тегля пари, да си търся цигари и се оказа, че няма от къде да си намеря затова минах на GPL циари - пушачите нали се поддържат ако не прекаляват....
След около час час и нещо се преместихме в "Aboslut" където купона беше започнал и "глутница подпиинали(доста) Админи" се изсипа на дансинга. Който знае за какво става дума ще разбере - цялата група танцува. :))))
Беше много весело, аз се запознах с една девойка и изоставих групата. :)

Ден втори. :)
След като маниакс ми звънна, трябваше да ставам и да излизам.... гад мръсна :))))))
Дотътрих се до хотела като успях да сваря маниакс и жоро в стаята. Жоро още не се беше събудил много много :)
Но се оправи съвсем бързо! Не мога да разбера как се будят толкожа лесно някои хора, аз още спях.
Запътихме се към залата за лекции, но бяхме първите малоумници отишли в 11, и двамата с Жоро почнахме да мърморим на маниакс защо толкова рано сме отишли. Ама той нали си легна към 11-12!!! После разправя как гледал жоро докато спи. :)))ЗАЩО И АЗ НЕ ОТИДОХ ДА СПЯ???!!???
Отидохме да хапнем и като се върнахме се бяха посъбрали хора.

Мен ми се спеше зверски, не бях спал почити въобще, и едвам гледах.

Пламен Тонев започна да говори за "Свободен софтуер - свободно общество", лекцията звучеше интересно, но аз бях още много зле от предната вечр, като добавим към това и неспането просто не бях там.
Поисках ключовете от колата на Жоро и умрях. Събудих се след като беше свършил теста на LPI, и тръгнахме някои за бира други за кафе. :)
След това ходихме на още едно кафе и си тръгнахме, пътуването беше приятно(като изключим теснотията в колата на задната седалка на жоро).

Жоро закара маниакс и после остави и мен и запраши нанякъде.
Като се прибрах, дръпнах си Шрек 2, легнах и го гледах... едвам не заспах... след което умрях....

Днес се събудих към 7:31 и дремах в леглото до 11.
Един приятел от Русе ме събуди и каза че е в София, уговорихме се да доиде да ме види и човека от 30 мин чака да свърша да блогвам :) така, че приключвам.
Имам една интересна среща за един ъеб сайт по късно, да видим какво ще стане...
До после :)

Powered by Blogger